Some like it raw

Istine i zablude o zdravoj prehrani

Objavljeno u Sirova istina.

Istine i zablude o zdravoj prehrani

Jedna od frustrirajućih stvari kod zdrave prehrane su neprestani savjeti koji kruže oko nas govoreći što je zdravo, a što nije za našu prehranu.

Neka istraživanja kažu kako masti povećavaju rizik od razvoja bolesti, dok druga istraživanja pokazuju kako masti smanjuju izglede za razvoj određenih bolesti. Ovakve izjave mogu biti zbunjujuće, te je stoga nekoliko nutricionista pokušalo razotkriti neke od mitova o zdravoj prehrani.

Margarin – umjetni i toksičan proizvod

Objavljeno u Sirova istina.

Margarin

Margarin se pojavio na svjetskoj sceni 1869. godine, kao jeftina zamjena za maslac, namijenjena radničkoj klasi. Ipak, margarin nema ništa zajedničko s maslacem. Margarin je nešto sasvim drugo: potpuno neprirodan i štetan proizvod koji se nikada ne bi trebao zvati namirnicom.

Klorofil – zelena krv biljaka

Objavljeno u Male tajne.

Klorofil i hemoglobin

Klorofil je tvar koja biljkama daje zelenu boju. Molekula klorofila ima jedinstvenu sposobnost pretvorbe sunčeve energije u kemijsku (putem fotosinteze), koju biljke koriste kako bi proizvele ugljikohidrate iz ugljičnog dioksida i vode. Na kraju, čitav biljni svijet dobiva svoju energiju iz sunčeve putem fotosinteze, a time i svoju životnu snagu.

Kivi – zeleno blago

Objavljeno u Male tajne.

Kivi

Kivi je prvobitno bio poznat kao „kineski ogrozd”, ali su ga uzgajivači s Novog Zelanda preimenovali po njihovoj ptici kivi i onda se diljem svijeta počelo koristiti to ime.
Kivi je jedino voće koje sadrži enzim aktinidin i to je ono što ga čini tako posebnim. Aktinidin predstavlja enzim za razgradnju proteina, a također stimulira probavu.

 • „Nutela”

  „Nutela”

  Pripremite domaću "Nutelu" sa lješnjacima, prirodno zaslađena i sa prekrasnim okusom.

 • Pinacolada

  Pinacolada

  Krasna pinacolada u sirovoj varijanti.

 • Milkshake od jagode

  Milkshake od jagode

  Ukusan, osvežavajući i zdravi milkshake za tople dane.

 • MaKao

  MaKao

  Za sve one koji se odvikavaju od kave i žele je se odreći, ovo je zdrava i prirodna alternativa.

Copyright © 2018 Some like it raw. Sva prava zadržana.