Some like it raw

Istine i zablude o zdravoj prehrani

Objavljeno u Sirova istina.

Istine i zablude o zdravoj prehrani

Jedna od frustrirajućih stvari kod zdrave prehrane su neprestani savjeti koji kruže oko nas govoreći što je zdravo, a što nije za našu prehranu.

Neka istraživanja kažu kako masti povećavaju rizik od razvoja bolesti, dok druga istraživanja pokazuju kako masti smanjuju izglede za razvoj određenih bolesti. Ovakve izjave mogu biti zbunjujuće, te je stoga nekoliko nutricionista pokušalo razotkriti neke od mitova o zdravoj prehrani.

Margarin – umjetni i toksičan proizvod

Objavljeno u Sirova istina.

Margarin

Margarin se pojavio na svjetskoj sceni 1869. godine, kao jeftina zamjena za maslac, namijenjena radničkoj klasi. Ipak, margarin nema ništa zajedničko s maslacem. Margarin je nešto sasvim drugo: potpuno neprirodan i štetan proizvod koji se nikada ne bi trebao zvati namirnicom.

Negativni efekti ultrazvučnog pregleda tijekom trudnoće

Objavljeno u Sirova istina.

Ultrazvuk

Iako ultrazvučni pregled nije opasan za čovjeka i zdravlje fetusa u tolikoj meri kao radioaktivno zračenje, pogrešno je misliti da je ultrazvuk potpuno siguran za bebu koja raste u vašoj utrobi.
Ultrazvučno skeniranje funkcionira tako što šalje zvučne valove vašim tkivima. Kako se ovi zvučni valovi odbijaju o vaša tkiva, tako stvaraju sliku.
Ovi zvučni valovi mogu stvoriti sljedeće fiziološke učinke:

  • Povećanje protoka krvi i temperature u lokalnim tkivima
  • Stvaranje mehurića plina koji mogu vršiti pritisak na lokalna tkiva
  • Mehaničke učinke kao npr. kretanje tekućine koja se nalazi oko vaših stanica, što također vrši pritisak na lokalna tkiva

Konvencionalno mišljenje o ultrazvučnom skeniranju tijekom trudnoće je da intenzitet i trajanje zvučnih valova koji se koriste za skeniranje nisu dovoljni da stvore ove fiziološke učinke u razini koja je štetna za fetus.
Vjerujemo da je ovaj konvencionalni pogled oblikovan pod utjecajem novca koji se zarađuje od ove tehnologije.

Copyright © 2018 Some like it raw. Sva prava zadržana.