a b c č ć d đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž #

Preporučujemo vam:

Salata od kiselog kupusa
  • Složenost: lako
  • Kategorija: Salate

Salata od kiselog kupusa

Konsumiranje povrća familije kupusa smanjuje rizik brojnih vrsta kancera kao rak pluća, debelog crijeva, grudi, jajnika i močnog mjehura. Povod da više uživate u okusu salate od kiselog kupusa.

Zelena kruna
  • Složenost: sredno
  • Kategorija: Salate

Zelena kruna

Odlična ideja za salatu kada vam dolaze prijatelji, rođaci i drugi gosti, brzo je gotova, a izgleda kao da ste je dugo spremali.

Salata s klicama
  • Složenost: lako
  • Kategorija: Salate

Salata s klicama

Općenito sve klice pretstavljaju hranu koja je iznimno bogata hranjivim materijama i enzimima. Sadrže velika nivoa amino kiselina, vitamina i minerala i računaju se kao savršena hrana za čovjeka. Zbog toga dovoljna je mala količina klica da se osjeti zdravstvena blagodat.

Zvjezdani zeleni sok

Zvjezdani zeleni sok

Ovaj zeleni sok naziva se zvjezdanim zbog osnovnog voća koje sadrži u sebi.

Karambola (engl. starfruit) je hrskavo i slatko voće zlatno-žute vanjštine, čiji okus podsjeća na kombinaciju okusa ananasa, jabuke i kivija.

Ovo zvjezdano voće osim zanimljive vanjštine ima odličan nutritivni sastav - bogato je vitaminom C i antioksidansima, a s druge strane ima mali postotak šećera.

Može se naći u bolje opskrbljenim supermarketima.

Portokolada

Portokolada

Špinat je poznat po tome što je tajna legendarne snage Popaja i pretstavlja pravi nutritivni centar koji je odličan za zelene sokove. Vitamin A i Vitamin K su najprisutniji vitamini u špinatu i poznati su po tome što pomažu u regulisanju krvnog toka, održavanju zdravlja kostiju, čuvaju stanično zdravlje i pomažu stanicama da normalno rastu. Uz ovaj napitak možete uživati u njegove zdravstvene dobrobiti.

Cikorija u crvenom

Cikorija u crvenom

Cikorija je, danas, poznata kao kultivirana biljka dobivena od dive cikorije koja se koristi u narodnoj medicini pri oboljenjima jetre, za jačanje i čišćenje organizma. Efikasna je i pri smanjenju kolesterola i masnih materija u krvi.

Peruansko zelenilo

Peruansko zelenilo

Peruanska jagoda (Physalis minima) je voće koje se godinama koristi u ajurvedskoj medicini zbog njegovih zdravstvenih dobrobiti. Najpoznatije je po njegovim antikancerogenim osobinama, ali deluje i kako diuretik, laksativ sa antiupalnim, antibakterijskim i antimikrobnim svojstvima.

Zeleni zmaj

Zeleni zmaj

Pitaya ili voćni zmaj po kome je imenovan ovaj zeleni sok je plod kaktusnog bilja poznato svojim zdravstvenim dobrobitima. Dobar je izvora antioksidansa koji štite od slobodnih radikala, čisti teške metale, umanjuje kolesterol u krvi i visoki krvni tlak.

Kraljevski zeleni sok

Kraljevski zeleni sok

Ovaj zeleni sok naziva se kraljevskim zbog osnovnog voća koje sadrži u sebi. Mangostin se, zbog jedinstvenog izgleda i specifičnog okusa, često naziva i “kraljem tropskog voća” - ružičaste je boje i okruglog oblika. Iznutra se nalazi jezgra podijeljena na nekoliko bjeličastih dijelova slatkog okusa.

Ovo voće se kod nas ne može pronaći, ili bar mi do sada nismo to uspjeli. Ovaj recept smo ipak objavili u slučaju da netko uspije doći do ovog voća izuzetno bogatog enzimima, vitaminima i antioksidansima.

Svila u zelenoj boji

Svila u zelenoj boji

Marelice daju odličan šmek ovom zelenom soku sa špinatom.

Tropsko zelenilo

Tropsko zelenilo

Mandarine, nakojima se temelji ovaj zeleni sok, kao i ostala citrusna voća, odličan su izvor vitamina A i C, ali sadrže i druge hranjive tvari poput flavonida, folata (vitamin B) i kalija.

Crveno – žuto – zeleno

Crveno – žuto – zeleno

Jagode, banane, i narandža sa špinatom i ne možete pogriješiti ni okusom ni zdravljem.

Marinirani šampinjoni

Marinirani šampinjoni

Ove marinirani šampinjone možete koristiti u salati, na "sirovoj" pizzi ili samostalno kao predjelo.

Zelena ljepota

Zelena ljepota

Blitva, temelj ovog napitka, kao i ostale zelene biljke ima veoma malo kalorija i masti, a bogata je hranjivim tvrarima kao vitamin C, vitamin K, A i B kompleks, od minerala bakar, kalcij, natrij, kalij, mangan, fosfor. Redovita upotreba blitve u prehrani sprjećava osteoporozu, anemiju te manjak vitamina A, a vjeruje se da štiti i od kardiovaskularna oboljenja, kancer debelog crijeva i prostate.

Zdrava užina

Zdrava užina

Zdrava užina koja se priprema lako i brzo!

<<  1 2 [34 5  >>  
Copyright © 2018 Some like it raw. Sva prava zadržana.